Dodon, la întâlnire cu Putin: I-am urat victorie în acest scrutin

Igor Dodon participă în aceste zile la summitul neformal al şefilor de state CSI. În cadrul summitului, acesta a purtat discuții cu președintele rus, Vladimir Putin, în  cadrul căreia, după cum spune Dodon s-au abordat toate aspectele legate de relațiile bilaterale”.

„Am remarcat faptul că, în pofida retoricii anti-ruse și a acțiunilor Guvernului Moldovei și ale majorității parlamentare, relaţiile dintre țările noastre înregistrează o evoluţie pozitivă.

I-am mulțumit președintelui Federației Ruse pentru tot ajutorul și sprijinul acordat țării noastre în ultimul an, în special în procesul de reglementare transnistreană, în soluționarea problemelor ce ţin de exporturile moldovenești pe piața rusească și amnistia migrațională pentru moldovenii care muncesc pe teritoriul Rusiei.

Anul 2018 este unul de importanţă crucială pentru ţările noastre. În Federaţia Rusă urmează să aibă loc alegeri pentru funcția de preşedinte al ţării. I-am urat dllui Putin victorie în acest scrutin. Îl consider un lider remarcabil în istoria Federației Ruse care a întors ţării sale statutul de mare putere mondială.

În Moldova, la fel, urmează un eveniment foarte important – alegerile parlamentare, de care depinde modul în care se va dezvolta ţara”, a spus Dodon.

Amintim că de la începutul mandatului său de președinte, Igor Dodon a vizitat Rusia de șase ori. De asemenea, prima vizită oficială a lui Igor Dodon, în calitate de președinte al R. Moldova a avut loc la Moscova, Rusia.  La 9 mai, Dodon a fost singurul șef de stat străin prezent la parada de la Moscova.  A fost pentru prima dată, de 15 ani încoace, când un președinte al R. Moldova a vizitat Moscova de 9 mai.

Citiți: Cronologie: Un an de controverse cu Igor Dodon la șefia statului


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *