Dodon la Bruxelles. Despre ce a discutat cu Federica Mogherini

În timpul vizitei sale de lucru la Bruxelles, astăzi, 5 septembrie, președintele Igor Dodon, anunță că a avut o întrevedere și cu Federica Mogherini, vice-președintele Comisiei Europene.

Pe pagina sa de facebook, Dodon a postat un mesaj în care spune că i-a mulțumit oficialului european pentru reacția promptă privind evenimentele legate de depășirea crizei politice în Republica Moldova, din iunie curent.

”Am apreciat buna cooperare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Am adus mulțumiri doamnei Mogherini pentru reacția promptă privind evenimentele legate de depășirea crizei politice în țara noastră, din iunie curent.

Am subliniat că poziția comună a partenerilor externi în privința tranziției pașnice a puterii reprezintă o bună oportunitate pentru consolidarea democrației, implementarea reformelor, combaterea corupției, dar și pentru continuarea implementării Acordului de Asociere”, a scris Dodon pe facebook.

Președintele moldovean spune că a mai discutat cu Federica Mogherini despre procesul de reglementare a problemei transnistrene.

”Am abordat procesul de reglementare a problemei transnistrene, menționînd impactul semnificativ al Uniunii Europene în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii și îmbunătăţire a vieţii oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

În aceeași ordine de idei am comunicat doamnei Mogherini despre propunerea Ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, de a demara procesul lichidării munițiilor stocate în regiunea transnistreană”, a mai scris Igor Dodon.

Aceasta este a doua vizită pe care o face Igor Dodon la Bruxelles de când a fost ales în funcția de președinte al Republicii Moldova. Pentru prima dată Dodon a mers la Bruxelles în 2017.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *