Dodon, întâmpinat cu proteste de către diaspora de la Londra

După ce președintele R. Moldova, Igor Dodon a anunțat că întreprinde o vizită la Londra, astăzi mai mulți membri ai diasporei au ieșit pentru a-l întâmpina pe acesta cu un protest. Ei poartă pancarte pe care scrie „Igor Dodon = Moldavian disaster” (Igor Dodon = Dezastru moldovenesc, n.r.) și „Dodon+Candu+Shor = Corruption/Lies” (Dodon+Candu+Shor = Corupție/Minciuni, n.r.). 

Ieri, 8 noiembrie 2018, Dodon a anunțat că merge la Londra la invitația noului președinte al Federației Mondiale de Șah (FIDE), pentru a participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Șah. De asemenea, Igor Dodon a spus că la Londra urmează să aibă  întrevederi bilaterale cu oficiali britanici, discuții cu experții de la Chatham House, precum și interviuri cu instituții de presă britanice.

Pe de altă parte, echipa FreeMoldova de la Londra a anunțat că organizează un flashmob pașnic azi, 9 noiembrie, la Chatham House. Organizatorii spun că toți doritorii sunt așteptați la protest.

Odată ajuns la intrarea în clădire, Igor Dodon a refuzat să vorbească cu cei veniți la manifestație. Protestatarii intenționează să îl aștepte până ce evenimentul va lua sfârșit. Ei au făcut o listă în care enumeră motivele manifestației de azi – între acestea, faptul că, în ciuda promisiunilor, Dodon nu a făcut nimic pentru a ajuta la investigarea fraudei bancare din 2012-2014, precum și faptul că președintele polarizează societatea. 

Sursa foto: Iurie Cojocaru

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    DODON LA LONDON SAU PRIMUL “KAROLI” MANCURT IDIOT LA LONDRA?

    Pentru MONSTRUL MANCURT Igor Dodon este o performanță foarte mare să ajungă în unul din centrele cele mai importante ale Europei. Englezii trebue să-și păzească foarte tare regina să n-o molipsească Dodon de IDIOTISM. Nu poate fi nici vorbă ca să se întâlnească “karoliul” moldovenesc Dodon cu regina Elizabeta II, deoarece Dodon, fiind spion rusesc, poate să-i strecoare reginei în poșetă un flacon cu NOVICIOK, primit de la Putin. Asta ar fi ce-a mai mare înfrângere din istorie a Scotland Yard-ului, iar pentru Elizabeta II ar fi fatal. Pentru țarul Putin ar fi o răzbunare perfectă pentru Salisbury și toate celelalte neplăceri pe care le-a avut el cu englezii.

  2. Reporter

    Da nu mai “pupa” idiotul mancurt Igor Dodon Londra cât lumea, dacă nu se lingușea pe lângă țarul Putin al cărui bufon este, ca să vorbească cu supusul său Arcadi Dvorkovici, noul Președinte FIDE, să-l invite la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Șah. Apropo, un idiot mancurt ca Dodon știe cum “merge” calul în șah? Sau are și consilier pe șah?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *