Dodon îi cheamă la Președinție pe liderii PSRM, PD și ACUM

Președintele Igor Dodon i-a invitat pe liderii partidelor politice PSRM, PDM și Blocul „ACUM” pe 26 martie la Președinție, pentru a discuta despre posibilitatea formării unei majorități parlamentare. Șeful statului a declarat că urmează să asculte opinia fiecărui lider de partid și ulterior va veni cu o decizie.

Igor Dodon i-a invitat la Reședință pe lidera PSRM, Zinaida Greceanîi la ora 14.00, pe Vladimir Plahotniuc, liderul PDM la ora 15.00 și pe liderii Blocului „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase pentru ora 16.00. Acesta a menționat că liderii partidelor politice pot veni la discuții și cu alți mebri de partid

La ziua de astazi practic avem un blocaj politic post electoral. Partidele politice care au trecut în Parlament și au obținut votul de încredere a cetățenilor, până la ziua de astăzi nu doresc să discute între ele”.

Președintele nu l-a invitat însă la discuții pe liderul Partidului „Șor”. Igor Dodon a declarat anterior că formarea unei majorități depinde doar de PSRM, PDM și Blocul ACUM.

După discuții cu fiecare dintre liderii ai celor trei formațiuni politice, președintele va informa despre ceea ce urmează.

Conform Constituției R. Moldova, dacă nu va fi formată o majoritate parlamentară în decurs de trei luni, președintele poate dizolva Parlamentul și anunța alegeri anticipate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Ha! Ha! Ha! Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk în contimuare are posibilitatea să ne conducă. Blocul ACUM nu poate intra la guvernare, deoarece avem DEJA VU-ul cu cuvernul Valeriu Streleț. Dracii, conduși de Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk vor eroda din interior un eventual Guvern cu ACUM, condus de acesta, apoi împreună cu socialiștii ÎL VOR DA JOS. După aceasta dracii Talpei Iadului de Moldova Plahotniuk vor face Guvern propriu cu transfugi socialiști sau susținut din umbră de aceștea și va guverna cum știe Talpa Iadului mai bine. Cum nu dai, dar tot la Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk te oprești!

  2. Andon

    Dodon, PSRM, PD, ACUM, sau garanția niciunei șanse pentru Republica Moldova. Parcă nicicând de la destrămarea URSS nu a existat o speranță mai mică decât acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *