Dodon, despre vizita misiunii Fondului Monetar Internațional în R. Moldova

Șeful statului, Igor Dodon, susține că R. Moldova înregistrează un progres semnificativ în colaborare cu instituțiile financiare internaționale, inclusiv cu Banca Mondiala, Fondul Monetar Internațional dar și altele. Acesta mai spune că s-a restabilit activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică dar și s-a intensificat dialogul constructiv cu autoritățile SUA și UE.

Totodată, guvernul a negociat un șir de măsuri/condiționalități, care trebuie întreprinse în următoarele săptămîni pentru a continua programul cu această instituție financiară și pentru a debloca asistența financiară externă. Măsurile respective au drept obiectiv consolidarea sustenabilității bugetar-fiscale a țării, sporirea disciplinei fiscale și continuarea eliminării deficiențelor din sistemul bancar”, a scris Dodon, pe Facebook.

În același timp, președintele țării a enumerat acțiunile noii guvernări de la preluarea mandatului.

„Avem un dialog pragmatic și cooperant, atât pe dimensiunea bilaterală cu țările – parteneri strategici, cât și cu instituțiile financiare internaționale. Aceste rezultate sunt de apreciat, iar eforturile comune ale Președintelui, Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, vor fi focusate pe continuarea acțiunilor în această direcție, astfel încât suportul partenerilor noștri externi să contribuie efectiv la creșterea nivelului de viață al cetățenilor țării”, a conchis Dodon.

În urma vizitei misiunii fondul Monetar Internațional, R. Moldova va primi 46.5 milioane de dolari SUA, de la Fondul Monetar Internațional (FMI) în acest an.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *