Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, despre vizita misiunii Fondului…

Dodon, despre vizita misiunii Fondului Monetar Internațional în R. Moldova

Șeful statului, Igor Dodon, susține că R. Moldova înregistrează un progres semnificativ în colaborare cu instituțiile financiare internaționale, inclusiv cu Banca Mondiala, Fondul Monetar Internațional dar și altele. Acesta mai spune că s-a restabilit activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică dar și s-a intensificat dialogul constructiv cu autoritățile SUA și UE.

Totodată, guvernul a negociat un șir de măsuri/condiționalități, care trebuie întreprinse în următoarele săptămîni pentru a continua programul cu această instituție financiară și pentru a debloca asistența financiară externă. Măsurile respective au drept obiectiv consolidarea sustenabilității bugetar-fiscale a țării, sporirea disciplinei fiscale și continuarea eliminării deficiențelor din sistemul bancar”, a scris Dodon, pe Facebook.

În același timp, președintele țării a enumerat acțiunile noii guvernări de la preluarea mandatului.

„Avem un dialog pragmatic și cooperant, atât pe dimensiunea bilaterală cu țările – parteneri strategici, cât și cu instituțiile financiare internaționale. Aceste rezultate sunt de apreciat, iar eforturile comune ale Președintelui, Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, vor fi focusate pe continuarea acțiunilor în această direcție, astfel încât suportul partenerilor noștri externi să contribuie efectiv la creșterea nivelului de viață al cetățenilor țării”, a conchis Dodon.

În urma vizitei misiunii fondul Monetar Internațional, R. Moldova va primi 46.5 milioane de dolari SUA, de la Fondul Monetar Internațional (FMI) în acest an.