Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, despre Rezoluția privind retragerea…

Dodon, despre Rezoluția privind retragerea trupelor rusești: Va afecta serios relațiile moldo-ruse

Președintele Igor Dodon consideră că adoptarea la Adunarea Generală a ONU a rezoluției privind retragererea trupelor rusești din regiunea transnistreană va duce la agravarea poziției Chișinăului din perspectiva reglementării conflictului transnistrean.

„Vreau să amintesc că actuala majoritate parlamentară şi Guvernul, ambele controlate de Partidul Democrat, își trăiesc ultimele luni și nu se bucura de încredere din partea majorității cetățenilor Republicii Moldova. Anume de aceea, câţiva funcționari din interiorul țării şi patronii acestora din exterior au pus la cale o campanie PR ieftină, folosind platforma ONU, campanie ce vizează în exclusivitate agravarea situației din Republica Moldova şi afectarea serioasă a relațiilor moldo-ruse”, se menționează într-un comunicat de presă al Președinției.

Șeful statului susține că retragerea contingentului militar rus trebuie discutată cu Parlamentul și Guvernul R. Moldova, care vor fi formate în lunile imediat următoare după scrutinul parlamentar.

Proiectul de rezoluție privind „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul R. Moldova” se regăsește pe agenda ONU din 22 iunie curent. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a declarat anterior că zece state-membre ale ONU au semnat deja drept coautori ai proiectului de rezoluție respectiv, înaintat de diplomația R. Moldova.