Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, despre invalidarea mandatului lui…

Dodon, despre invalidarea mandatului lui Năstase: „De ce Ion Ceban nu a fost declarat câștigător al alegerilor?”

Foto: report.md

Igor Dodon susține că decizia Judecătoriei Chișinău de a nu a valida mandatul de primar al lui Năstase ridică multe semne de întrebare. Șeful statului se întreabă de ce Ion Ceban nu a fost declarat câștigător al alegerilor, odată ce contracandidatul său a fost exclus.

Într-un mesaj postat pe Facebook, președintele menționează că în cazul validării mandatului de primar general sunt prezente standarde duble și justiție selectivă: „Dacă făcea Ion Ceban ceea ce făcuse Năstase în campanie, ar fi fost exclus încă din turul I”.

În opinia lui Dodon, Năstase a fost „victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului”, cu care acesta nu s-ar fi isprăvit pentru că nu are experiență administrativă.

„Poate era mai bine ca lui Năstase să-i fie oferită posibilitatea să-și demonstreze capacitățile sau incapacitățile sale de conducator, să vadă toată lumea cât de steril e în fața problemelor reale, unde populismul nu ajută”, a scris șeful statului.

După două săptămâni de când Năstase a fost ales primar al capitalei cu circa 52% din voturi, Judecătoria Chișinău a decis că „nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi”. Andrei Năstase a anunțat că o va contesta în cel mai scurt timp la Curtea de Apel Chișinău.

Procesul de validare a mandatului de primar a fost tergiversat după ce socialistul Ion Ceban, l-a atacat în instanță pe Năstase pe motiv că ar fi încălcat legislația electorală și după ce reprezentantul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău a solicitat schimbarea magistratului pe motiv că nu ar fi dat dovadă de imparțialitate la judecarea cazului.

Foto: report.md