Dodon, despre eliberarea lui Vlad Filat: „Există dubii privind legalitatea acestei decizii și ar putea fi anulată”

Şeful statului, Igor Dodon, susţine că eliberarea fostului premier al R. Moldova, Vlad Filat, a fost pregătită de fosta guvernare. Totodată, acesta susţine că există „dubii” privind legalitatea acestei decizii şi că ar putea fi anulată. Declaraţiile au fost făcute în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, de astăzi, 4 decembrie.

Eliberarea lui Filat din detenție. Eliberarea a fost pregătită de fosta guvernare. Primul aspect, termenul de 9 ani a fost redus. Termenul a fost redus cu 709 zile. Fostul guvern nu a atacat nicio decizie. Cine a inițiat eliberarea domnului Filat? A fost inițiată de către organele din cadrul ministerului Justiției. O comisie din 11 membri a propus eliberare lui Filat. Există dubii privind legalitatea acestei decizii și ar putea fi anulată. Nimeni nu a știu de această ședință. Cei de la penitenciare urmează să fie demiși, a declarat Dodon.

Mai devreme, tot în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, a susţinut că există „suspiciuni” privind eliberarea lui Filat.

La 30 iulie 2019 a fost emisă o primă încheiere a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care i-a fost redus termenul de detenție.
A doua hotarare, a fost emisă la 12 octombrie, tot de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care îi mai reduce termenul de detenție pentru condiții inumane.
(…) Vor urma demisii. Anumite cadre urmează să fie înlocuite. Am dubii cu privire la buna lor credință”, a susţinut Nagacevschi.

Ieri, 3 decembrie, fostul premier al R. Moldova, Maia Sandu a oferit o reacţie referitor la acuzaţiile care îi sunt aduse. Aceasta a susţinut că Guvernul pe care l-a condus nu are nimic în comun cu decizia privind eliberarea din detenție a lui Vlad Filat. Potrivit acesteia, Igor Dodon, este cel „care controlează judecătorii și protejează corupții”. 

Marți, 3 decembrie, judecătorul Victor Rațoi de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău a admis demersul administrației Penitenciarului nr. 13 și l-a liberat condiționat, înainte de termen, pe ex-premierul Vlad Filat, cu termen de pedeapsă neexecutat de 2 ani, 11 luni și 3 zile.

Colaj: știri.md 

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Dodon se crede și judecătorul judecătorilor. Citește d-le Constituția RM. Dă dovadă de on de stat. Lasă comentariile pentru jurnaliștii decenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *