Dodon despre discuțiile cu „partenerii și colegii” din UE: „Le-am mulțumit pentru sprijinul financiar și regimul liberalizat de vize”

Igor Dodon susține că a avut la Bruxelles discuții sincere și deschise cu toți oficialii de rang înalt. Șeful statului afirmă că a vorbit despre rezultatele cooperării dintr R. Moldova și Uniunea Europeană pe parcursul ultimilor ani, despre scăderea încrederii populație în vectorul european de dezvoltare, despre faptul că la Chișinău nu au fost făcute, ci doar mimate reforme. Igor Dodon a avut întâlniri cu Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene, Rose Gottemoeller, Secretarul General adjunct al NATO, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, Donald Tusk, președintele Consiliului European și Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate. În cadrul primului briefing susținut în fața presei, după ce a revenit din Bruxelles, Dodon nu a răspuns decât la câteva întrebări ale jurnaliștilor.

„Scopul acestei vizite a fost să avem o dicuție sinceră, deschisă despre rezultatele cooperării dintre R. Moldova și structurile europene pe parcursul ultimilor ani… Discuțiile au fost deschise și apreciate pozitiv, inclusiv și de către partenerii noștri din structurile europene. I-am informat pe colegii și partenerii noștri din UE despre unele deficiențe și lacune care s-au manifestat în relațiile bilaterale din ultimii ani. În același timp, le-am mulțumit pentru sprijinul financiar acordat R. Moldova și regimul liberalizat de vize, de care se  bucură toți cetățenii R. Moldova”, a declarat I. Dodon.

Acesta nu a ezistat să sublinieză că este prima vizită a unui președinte al R. Moldova din ultimii cinci ani la Bruxelles.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Irina

  De ce reformele se mimează?
  Toate arestările din ultimul an, cele ale judecătorilor, a lui Filat, Platon, Șor, etc spun ceva, nu? Eu cred că lucrurile merg într-o direcție corectă.

 2. Dinu

  Deci Dodon ataca mereu pe democrati cind acestia faceau vri-un pas concret pentru a obtine ceva beneficii din partea Uniunii Europene, da acum cica a multumit pentru sprijin si liberalizarea de vize? Da care sunt realizarile sale? Am primit cumva vre-o reducere a pretului la gaz si am uitat de asta?

 3. miroslav

  El crede ca daca o sa denunte acordul de asociere, o sa mai fie sprijin financiar si regim liberalizat de vize? El nu se teme ca jocul pentru Putin o sa-l coste functia de presedinte?

 4. tolea mereuta

  Dodon are colegi si parteneri in UE,romanii sunt vecini si prieteni,iar rusii ce sunt?Frati,vecini,prieteni?Ceea ce este interesant este ca Dodon a multumit pt,ajutorul financiar dat de UE si pt,cadourile otravite si sfaturi lui Vladimir Vladimirovici,Am observat cat de necioplit este presedintele nostru,pt,ca mergea inaintea doamnei secretar general adj,a NATO,care se deplasa mai greu,in contradictie cu servilismul de catelus in urma lui Putin la Moskova,,O organizatie ca UE ne primeste,ne ajuta si noi ii cerem un nou acord la care sa participe si Rusia,dar ce legatura are Rusia cu UE sau cu noi,decat daca noi suntem parte a Rusiei,ori daca recunoastem ca Transnistria este a Rusiei,cum a declarat ca si Crimeea este a Rusiei,deci iar ciobanie,UE ne primeste la cererea noastra,iar noi ne schimbam si vrem sa vina si Rusia la discutie,,Dar totusi avem confirmarea ca noi suntem ai Rusiei pt,ca ambasadorul Rusiei la Bucuresti ,fost la Chisinau a declarat ca Romania este vecin cu Rusia,dar cu Ucraina este in razboi,noi suntem vecinii rusi ai Romaniei,,

 5. ivan ciubuc

  Eu nu inteleg cum vine problema ca Dodon multumeste UE pt,ajutor si finantare,dar ameninta cu iesirea,la fel cu NATO,ii cere sa ne respecte neutralitatea si declara ca desfiinteaza biroul NATO,dar la Moskova nu a scos un cuvant nici despre neutralitate,dar nici despre armata rusa de pe teritoriul Moldovei,dar recunoaste ca sa platim si gazul consumat de Transnistria,care ne vinde scumpcurentul electric facut cu acest gaz,adica sa-l platim de doua ori,o data la intrare si inca o data in pretul curentului electric,dar doctorul in economie plagiator Dodon nu stie ce intra in pretul energiei electrice,dar este presedintele nostru si trimisul Rusiei la Bruxelles,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *