Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, despre depuneri separate de…

Dodon, despre depuneri separate de flori de către Președinție și Guvern: „Cred că nu trebuie să luăm pe cineva de mânuță”

„Cred că nu trebuie să luăm pe cineva de mânuță”, este replica președintelui Igor Dodon după ce a depus flori la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt alături de președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, separat de prim-ministra Maia Sandu, care a anunțat că Guvernul depune flori la ora 11.00.

Abordat de presă după ceremonia de depunere de flori cu ocazia Zilei Independenței, Igor Dodon a declarat că au existat mai multe discuții privind participarea împreună la depunerea de flori la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Dna prim-ministru a hotărât să vină mai târziu”, a explicat Igor Dodon, fără a preciza însă motivele pentru care s-a ajuns la asemenea decizie.

„Este o procedură stabilită de protocolul de stat când primele persoane în stat, de ziua independenței depun flori la monumentul Ștefan cel Mare împreună cu corpul diplomatic”, a declarat Igor Dodon, lăsând să se înțeleagă că prim-ministra a r fi fost cea cea a decis să depună separat flori.

În dimineața zilei de astăzi, președintele Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi au depus flori, împreună, la monumentul „Maica îndurerată”.

Pe 24 august, președintele Igor Dodon a dat sărbătoare în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru a marca „75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism”. Se întâmplă în timp ce Guvernul R. Moldova a declarat ziua de 23 august „Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste”.