Dodon, despre depuneri separate de flori de către Președinție și Guvern: „Cred că nu trebuie să luăm pe cineva de mânuță”

„Cred că nu trebuie să luăm pe cineva de mânuță”, este replica președintelui Igor Dodon după ce a depus flori la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt alături de președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, separat de prim-ministra Maia Sandu, care a anunțat că Guvernul depune flori la ora 11.00.

Abordat de presă după ceremonia de depunere de flori cu ocazia Zilei Independenței, Igor Dodon a declarat că au existat mai multe discuții privind participarea împreună la depunerea de flori la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Dna prim-ministru a hotărât să vină mai târziu”, a explicat Igor Dodon, fără a preciza însă motivele pentru care s-a ajuns la asemenea decizie.

„Este o procedură stabilită de protocolul de stat când primele persoane în stat, de ziua independenței depun flori la monumentul Ștefan cel Mare împreună cu corpul diplomatic”, a declarat Igor Dodon, lăsând să se înțeleagă că prim-ministra a r fi fost cea cea a decis să depună separat flori.

În dimineața zilei de astăzi, președintele Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi au depus flori, împreună, la monumentul „Maica îndurerată”.

Pe 24 august, președintele Igor Dodon a dat sărbătoare în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru a marca „75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism”. Se întâmplă în timp ce Guvernul R. Moldova a declarat ziua de 23 august „Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *