Dodon, despre cine a finanțat deplasarea deputaților socialiști la Moscova

La fel ca și Zinaida Greceanîi, Igor Dodon neagă că fracțiunea socialiștilor ar fi mers la Moscova pentru a coordona eventualele acțiuni politice de mai departe. Totodată, președintele susține că vizita socialiștilor în Federația Rusă nu a fost achitată din bani publici.

„PSRM are semnate acorduri cu parteneri din Duma de Stat. Aceasta este o plecare la invitația partenerilor, pentru a stabili relații la nivel de deputați. Ei au fost doar pe o zi și s-au întors. Nu au plecat din contul Parlamentului sau al statului. A fost finanțat de partea rusă. Biletele și le-a achitat fiecare deputat în parte, dar eu știu că fiecare deputat a stabilit contacte cu deputații de acolo”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul național de televiziune.

Totodată, președintele a ținut să menționeze că deciziile privind soarta țării nu se iau la Moscova, dar la Chișinău.

La doar câteva zile distanță după ce președintele Igor Dodon s-a aflat la Moscova, cei 35 de deputați socialiști, în frunte cu președintele fracțiunii, Zinaida Greceanîi, au efectuat și ei o vizită de o zi în capitala Federației Ruse.

Anterior, Greceanîi a declarat că deputații socialiști au mers la Moscova la invitația conducerii Dumei de Stat a Federației Ruse, iar astfel de vizite nu sunt organizate pentru prima dată. Totodată, fracțiunea a mers in corpore în Rusia în contextul în care PSRM cooperează îndeaproape cu partidele politice din Duma de Stat a Federației Ruse.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *