Dodon, despre alegerile parlamentare: „Nu exclud că aş putea să merg în calitate de cap de listă al PSRM”

Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că ar putea participa la alegerile parlamentare, prevăzute pentru sfârşitul acestui an. Declarația a fost făcută marţi, 3 iulie, într-o conferinţă de presă în care șeful statului a prezentat bilanţul celor 18 luni de mandat.

„Miza mea sunt alegerile parlamentare. Președintele are nevoie de suportul Parlamentului. Noi avem două soluții mai departe: sau avem majoritate parlamentară  care conlucrează cu președintele sau trecem la schimbarea formei de guvernare în stat prezidențial. (…) N-o să accepte, sau o să meargă pe combinații cum au făcut acum cu alegerile locale, eu o să scot lumea în stradă”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat dacă va candida sau nu la alegerile parlamentare din toamna anului curent, șeful statului a declarat că va lua o decizie în acest sens atunci când se va ști data exactă a alegerilor și va începe campania electorală.

„Legislaţia nu-mi interzice să fiu candidat pe listele unui partid politic. Dacă voi lua decizia să candidez, la sigur va fi Partidul Socialiştilor (PSRM), însă decizia o vom lua când vom şti exact data alegerilor şi când începe campania electorală. Eu nu exclud că aş putea să merg în calitate de cap de listă al Partidului Socialiştilor”, a declarat șeful statului.

Chiar dacă după alegerea sa ca preşedinte al republicii în 2016, Dodon a declarat că şi-a dat demisia din PSRM, șeful statului a participat la toate evenimentele acestei formaţiuni şi s-a implicat intens în promovarea partidului. Asta în condiţiile în care şeful statului nu poate fi membru al vreunui partid politic, potrivit deciziei Curţii Constituţionale din 12 decembrie 2017.

Citiți și:

(video) Igor Dodon recunoaște că PSRM a organizat și plătit transportul pentru a aduce participanții la marș 

Președintele neoficial al PSRM pregătește partidul pentru alegerile parlamentare 

Foto: privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *