Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon cere ajutor internațional: „PDM…

Dodon cere ajutor internațional: „PDM nu intenționează să transmită puterea pe cale pașnică”

Igor Dodon cere ajutor internațional în condițiile în care Curtea Constituțională a emis deja patru hotărâri prin care a declarat neconstituționale hotărârile luate ieri în cadrul ședinței Parlamentului.

„Din câte vedem, Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea majorității parlamentare legitime și guvernului legal. Și aceasta, în pofida faptului că procesele de ieri din parlament și noul guvern format au fost susținute de majoritatea cetățenilor și au fost recunoscute de partenerii noștri externi din Vest și din Est. În această situație, noi nu avem o altă soluție decât să ne adresăm comunității internaționale cu îndemnul de a deveni intermediari în procesul de transmitere pașnică a puterii și/sau să îndemnăm poporul Moldovei la o mobilizare fără precedent și ieșirea la proteste pașnice”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce CC a decis suspendarea acestuia din funcție.

Șeful statului a mai precizat că „nu există cale de întoarcere”, așa că se va merge ma departe pentru eliberarea Moldovei „din regimul dictatorial criminal”.

Partidul Democrat consideră că deciziile luate în Parlament sunt o tentativă de uzurpare a puterii în stat și că PSRM și Blocul ACUM au încălcat flagrant Constituția. În cadrul unui briefing de presă, Vladimir Plahotniuc a declarat că PDM nu recunoaște legitimitatea a „ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament”, așa că în următoarele zile va furniza instituțiilor statului dovezi suplimentare legate de lipsa de legitimitate a acestor acțiuni.

Citiți și: