Dodon a recitat din Eminescu: „Multe flori sunt, dar puţine Rod în lume o să poarte”

„Ca azi, în 1850, s-a născut Mihai Eminescu, marele nostru poet național.S-a născut în Moldova, a murit în România. Așa au fost timpurile și procesele istorice.

Eminescu a lăsat o moștenire culturală bogată, din care gustăm noi și copiii noștri.
Împreună cu colegii socialiști, am depus astăzi flori la bustul lui Eminescu de pe Aleea Clasicilor”, a menționat Igor Dodon pe un site de socializare.

Dodon a ținut să sublinieze că la solicitarea jurnaliștilor de a recita niște versuri din Eminescu,a rostit aceste fraze:

„Multe flori sunt, dar puţine
Rod în lume o să poarte,
Toate bat la poarta vieţii,
Dar se scutur multe moarte.”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. tarasov ion

    Cam putine versuri pt,un fiu de profesor de romana/moldoveneasca tov,Dodon,dar Eminescu nu a facut diferenta intre romani,modoveni,ardeleni,bukovineni,pt,ca el a studiat la Cernauti care era in Austro-Ungaria,la Viena,capitala imperiului,iar cu teatrul ca sufleor a cutreierat toate zonele locuite de romani,nefacand diferente ca tov,Dodon,care se gandeste la o Moldova Mare probabil,crezand ca si Voronin,ca Romania a rupt Moldova,nu Imperiul Rus si apoi URSS,care au luat Basarabia de la Romania,unde a ramas restul Moldovei a lui Stefan cel Mare si Sfant,cu scaun la Suceava si cu mormant la Putna,ambele in Romania,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *