Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon a discutat telefonic cu…

Dodon a discutat telefonic cu Zelenski și a convenit asupra unei întrevederi bilaterale

Foto: liga.net

După aproape o lună de la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina, Igor Dodon anunță că a avut o convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski, care nu a fost încă investit oficial în funcția de președinte al Ucrainei.

Șeful statului anunță prin intermediului unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook că l-a felicitat pe Zelenski și că a convenit cu acesta asupra organizării unei întrevederi bilaterale.

„L-am felicitat cu prilejul alegerii sale în funcția de șef al statului vecin și i-am urat succes în această misiune responsabilă. Am făcut un schimb de opinii cu privire la relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina în diverse domenii de interes reciproc. Am convenit asupra organizării unei întrevederi bilaterale în cadrul căreia să discutăm cele mai actuale probleme”, susține Igor Dodon.

În cadrul celui de-al doilea tur pentru alegerile prezidențiale din Ucraina, pentru Zelenski și-au dat votul 73,22% dintre votanți, în timp ce contracandidatul său, Petro Poroșenko, a acumulat 24,45% dintre voturi.

Foto: liga.net