Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon a avut o întrevedere…

Dodon a avut o întrevedere cu preşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale din Federația Rusă

La un an de când a devenit președinte, Dodon se află iarăși la Moscova. Acesta a  avut o întrevedere cu preşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin. La întrevedere a participat şi Zinaida Greceanîi.

 „În cadrul dialogului, am discutat subiecte cu privire la cooperarea interparlamentară între cele două ţări, în special, reluarea activităţii Grupului Interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia. Până la sfârșitul anului 2017, la Moscova va avea loc ședința Grupului Interparlamentar de prietenie cu participarea deputaților din Duma de stat și Parlamentul R. Moldova. Iar în anul 2018 o astfel de ședință va avea loc la Chișinău”, a spus Dodon.

Cu un an în urmă, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, cetățenii R. Moldova își alegeau, prin vot direct, președintele.  Candidatul socialist, Igor Dodon obținea fotoliul de președinte pentru următorii patru ani. Acesta  acumulase mai mult din jumătate din voturile valabil exprimate în turul II al scrutinului sau peste 805 421 de voturi.