Dodon a anulat decretul lui Filip privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate

Igor Dodon susține că a anulat astăzi decretul din 9 iunie a lui Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și numirea alegerilor parlamentare anticipate la 6 septembrie 2019.

„Nu corespunde normei constituționale”, a explicat Igor Dodon, precizând că decizia de anulare a decretului a fost luată după consultarea fracțiunilor parlamentare.

După ședința din 11 iunie a Consiliului Suprem de Securitate, Dodon a anunțat că se cere Băncii Naționale și Procuraturii Generale prezentarea în regim de urgență a Raportului Kroll 2. Șeful statului anunță că se va adresa direct companiei internaționale Kroll pentru a solicita detaliile despre investigațiile făcute. În același timp, Dodon s-a adresat comunității internaționale cu solicitarea de a se implica în investigarea fraudei bancare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *