(doc) Veniturile de milioane ale PSRM din bugetul de stat! Cât a plătit partidul pentru presă și publicitate

În doar primele șase luni ale anului curent, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a cheltuit aproape șase milioane de lei pentru publicitate și presă, întreținerea sediilor și remunerarea personalului, pentru organizarea de întruniri și manifestații, dar și pentru telecomunicații. Totodată, în buzunarul partidului au mai rămas 1 116 022 de lei. În Raportul privind gestiunea financiară în primul semestru din 2017, PSRM susține că nu a primit nicio donație.

Lucru deloc necesar, pentru că majoritatea banilor din „haznaua” PSRM, mai exact 6,5 mil. de lei, constituie subvenții de la bugetul de stat, transferate pe conturile partidului în 2016 și 2017 pentru rezultatele obținute la scrutinul parlamentar din 2014 și la alegerile locale generale din 2015.

Pentru cele 327 912 de voturi înregistrate de PSRM la Alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, partidul a încasat din bugetul de stat în primele șase luni ale anului curent – 2 184 403 lei. Pentru 558 028 de voturi acordate de cetățeni candidaților PSRM la Alegerile locale generale din iunie 2015, socialiștii au primit 1 573 767 de lei în prima jumătate a acestui an.

Totodată, cei 12 mii de membri ai PSRM și-au adus un aport de 578 840 de lei.

Cei mai mulți bani, partidul condus din decembrie 2016 de Zinaida Greceanâi, după ce Igor Dodon a fost ales șef al statului și a depus mandatul de lider al PSRM, au fost plătiți pentru presă și materiale promoționale – 3 198 578 de lei. Spre exemplu, această sumă este echivalentă cu sursele financiare în 2017 pentru întreținerea coșurilor de gunoi din municipiul Chișinău.

Totodată, PSRM susține că nu a cheltuit niciun leu pentru deplasările în străinătate. Același timp, nu este clar din ce bani a plecat în iunie curent o delegație a partidului, fomată din președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea, ambasadorul RM la Moscova, Andrei Neguța și asistentul preşedintelui PSRM, Adrian Albu, în Moscova, unde s-a întâlnit cup reședintele partidului politic „Edinaia Rossia“, Dmitri Medvedev, pentru a semna un Acord cu privire la cooperarea interpartinică.

Foto: dodon.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Si uite ashe ne prostesc in continuare shi fura shi fura, sub diverse motivee bani de la popor pentru nuzhdele partidului. Shi inca mai vor. Cit mai grabnic referendum kontra lu Dodon .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *