DOC/ Putin a emis decretul. Cine este noul ambasador al Rusiei în R. Moldova

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a emis astăzi, 2 iulie, decretul de numire în funcție a noului ambasador al Federației Ruse în R. Moldova. Oleg Vasnețov îl va înlocui pe Farit Muhametşin, al cărui mandat a expirat la începutul anului curent.

Oleg Vasnețov (foto kommersant.ru), în vârstă de 64 de ani, a activat în ultimii 40 de ani în cadrul  Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova și cunoaște, potrivit sursei citate, limbile engleză, franceză și bulgară. Între 2003 și 2008, acesta a fost ambasadorul Rusiei în Republica Democrată Congo.

Din 2009, Vasnețov a ocupat funcția de director adjunct al departamentului pentru relațiile cu subiecții federației, parlamentului și asociațiile publice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, iar din martie 2011 a condus acest departament.

Fostul ambasador al Kremlinului la Chișinău, Farit Muhametşin, a ocupat fotoliul între 2012-2018.

Despre candidatura lui Vasnețov se cunoaște din decembrie 2017, când publicația kommersant.ru scria că, deși schimbarea ambasadorului este una planificată, aceasta are loc pe fonul răcirii „fără precedent” a relațiilor dintre Rusia și R. Moldova, făcând o trecere în revistă a scandalurilor diplomatice din ultimul an dintre cele două tabere. 

În aprilie curent, candidatura lui Vasnețov a fost acceptată de către Duma de Stat a Rusiei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *