Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Primarul Chișinăului, Andrei Năstase,…

DOC Primarul Chișinăului, Andrei Năstase, a renunțat la atribuțiile sale

Andrei Năstase, primarul general al municipiului Chișinău, al cărui mandat a fost validat abia la 8 octombrie curent și care nu a câștigat fotoliul de edil în urma turului II al alegerilor locale din 3 noiembrie, a semnat astăzi, 5 noiembrie, o dispoziție prin care i-a delegat exercitarea atribuțiilor lui Adrian Talmaci, secretar interimar al Consiliului municipal Chișinău (CMC).

Prin urmare, după cum a anunțat și în cadrul conferinței de presă de dimineață, Năstase în funcția de ministru al Afacerilor Interne și cea de vicepremier.

Deși a fost ales în calitate de primar al capitalei la 3 iunie 2018, alegerile de atunci nu au fost validate, iar viceprimarul Ruslan Codreanu s-a autonumit în funcția de edil interimar. Acesta a fost demis de CMC la 4 iulie, iar în locul său a venit Adrian Talmaci. După ce, la 8 octombrie curent, cu 12 zile înainte de primul tur al alegerilor locale, Curtea de Apel Chișinău a decis să-i valideze mandatul lui Năstase, el a fost implicat în campania electorală și i-a predat atribuțiile, la 9 octombrie, lui Talmaci, care a deținut funcția de primar interimar până a fost ales un edil.

Acum, Adrian Talmaci va fi primar interimar al capitalei până va fi validat mandatul lui Ion Ceban, care a fost ales în urma turului II al alegerilor locale din 3 noiembrie, obținând 52,39% dintre voturi.