Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (Doc) Lupta pentru funcția de…

(Doc) Lupta pentru funcția de director al întreprinderii „Apă-Canal”

Ieri, 20 februarie, magistrații Judecătoriei Râșcani au decis restabilirea din funcție a lui Constantin Becciev. Acesat fiind demis, în luna septembrie a anului 2016, pe motiv că ar fi gestionat prost activitatea întreprinderii.

Astăzi, 21 februarie, Becciev a semnat un ordin de restabilire a sa în funcție de director al întreprinderii „Apă-Canal”,  prin rechemarea sa „din concediul de odihnă”.

Cu toate acestea, Veronica Herța susține că a primit demersul de la Procuratura Anticoruoție privind suspendarea din funcție a lui Becciev. „În timp ce d-ul Becciev „elabora” ordinul, de la Procuratura Anticorupție am primit solicitarea de suspendare a sa din funcție”, susține Veronica Herța, pe o rețea de socializare.

Amintim că, Constantin Becciev a fost demis după ce Veronica Herța a scos la iveală faptul că funcționarul și-a cumpărat mobilier de lux în birou, o mașină scumpă și făcea achiziții de utilaje pentru „Apă-Canal” printr-un intermediar la prețuri de cel puțin două ori mai mari decât o făcea direct, acum câțiva ani, de la producător.

La câteva zile de la anunțul privind demisia lui Constantin Becciev, Veronica Herța, șefa Direcției finanțe, a fost numită în calitate de director interimar al întreprinderii „Apă-Canal”.