(doc) În ultimele trei luni, Partidul Democrat din Moldova a cheltuit aproape zece milioane de lei

În ultimele trei luni, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a cheltuit aproape zece milioane de lei, mai exact 9 983 676 de lei.  Suma a fost plătită aproape în totalitate pentru presă și materiale promoționale.  Totodată, din iunie și până în octombrie, lista donatorilor PDM s-a extins cu încă 281 de persoane, respectiv, de la începutul anului în buzunarul partidului și-au adus 2 541 de cetățeni ai R. Moldova. Datele se conțin în Raportul privind gestiunea financiară pentru lunile ianuarie-octombrie, prezentat la Comisia Electorală Centrală de PDM în contexul alegerilor locale noi  din 19 noiembrie curent, scrutin care se va desfășura în zece localități din țară.

În pofida investițiilor de milioane în media pentru promovarea imaginii, creșterea în raiting a partidului este nesemnificativă, de aceea nu i-ar permite nici măcar să acceadă în următorul Parlament.  Un sondaj realizat de CBS-Axa, la comanda IDIS „Viitorul”, arăta în mai curent că pentru PDM și-ar da votul 2,5% din cetățenii R. Moldova. Ultimul sondaj realizat de aceeași instituție, din 3 octombrie 2017, marchează o creștere a PDM de până la 3,1%.

Primari noi vor fi aleși la 19 noiembrie în orașul Sângera, municipiul Chișinău, comuna Berlinți, raionul Briceni, comuna Zârnești, raionul Cahul, comuna Plopi, raionul Cantemir, comuna Ștefănești, raionul Florești, satul Fundurii Noi, raionul Glodeni, comuna Lăpușna, raionul Hâncești, comuna Sărăteni, raionul Leova, satul Căpriana, raionul Strășeni, comuna Ghiliceni, raionul Telenești.

Citiți și

(doc) Bugetul de milioane al PDM pentru jumătate de an, suficient pentru a plăti salariile tuturor deputaților

Milioanele politice ale partidelor


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Galina Chirinciuc

    Invidioșilor. PDM este cel mai mare partid, își poate permite și cheltuieli sătisfăcătoare unui partid de Guvernare.

  2. realist

    Celelalte partide n-au cheltuit mai putin, doar ca au un obicei prost sa nu declare cheltuielile

  3. Eugen

    In orice caz isi declara veniturile comparativ cu partidele ai caror lideri de cateva ori pe luna se intalnesc cu europarlamentarii fara rand si gratis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *