(doc) Igor Dodon, suspendat din funcție? Ce argumente invocă Partidul Liberal în favoarea acestei decizii

Azi, fracțiunea PL a înaintat cu titlu de inițiativă legislativă proiectul de hotărâre privind suspendarea din funcție și dispunerea desfășurării referendumului republican privind demiterea lui Igor Dodon din funcția de Președinte al R. Moldova.

„Scopul acestui proiect este suspendarea din funcție precum și desfășurarea referendumului republican privind demiterea lui Igor Dodon din funcția de Președinte al R. Moldova pentru încălcarea obligației de a acționa în calitate de garant al unității și integrității R. Moldova, având în vedere recunoașterea prin acțiunile sale a puterii unor forțe ilegale asupra unei părți a teritoriului suveran a R. Moldova”, se spune în proiectul de hotărâre.

La ședința de azi a  Parlamentului,  Partidul Liberal (PL) a venit cu un proiect de suspendare din funcție a lui Igor Dodon, iar Mihai Ghimpu a îndemnat toate partidele să semneze actul. Ulterior, președintele Parlamentului, Andrian Candu a catalogat această inițiativă drept o simplă acțiune de PR. 

„Suspendarea președintelui este o procedură mai complicată, nu se realizează doar prin înregistrarea unei hotărâri. E mult mai complicat decât să faci o acțiune de PR precum au făcut-o colegii noștri din PL. Noi nu stăm locului, noi urmărim fiecare acțiune și fiecare declarație a președintelui Dodon și la momentul potrivit, când o să considerăm că există încălcarea Constituției și există blocaj instituțional, care pune în pericol funcționalitatea statului, bineînțeles noi ne vom expune printr-o acțiune corespunzătoare”, a spus Candu.

Amintim că  astăzi au fost examinate din nou, 9 proiecte de lege respinse de Igor Dodon. PLDM a refuzat să participe la ședința  Parlamentului, argumentând că ceea ce se întâmplă este un ping-pong artificial între PDM și PSRM. Ulterior, și fracțiunea PSRM a părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Toate proiectele de legi examinate azi au fost aprobate repetat și vor fi expediate președintelui pentru promulgare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    ” suspendarea din funcție și dispunerea desfășurării referendumului republican privind demiterea lui Igor Dodon din funcția de Președinte al R. Moldova. ” Asta aktiune trebuia fakuta demult, de zhumate de an, nu sa ashtepte minuni. Nu mai ave timp Dondon, sa faca atite prosti shi sa inkine tara la kremlin. Vinovati sint cei cari se cred stapini in asta tara, adika likele din asha zis parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *