Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Deputații se întrunesc joi…

DOC Deputații se întrunesc joi și vineri în ședințe plenare. Proiectele incluse

Joi și vineri, deputații se întrunesc în ședințe plenare. La 14 și 15 noiembrie, aceștia urmează să dezbată și adopte mai multe proiecte de legi sociale, dar și să le respingă pe unele.

Pentru mâine, 14 noiembrie, pe ordinea de zi au fost incluse 10 proiecte. Deputații urmează să ratifice Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană „Suport pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană”.

Totodată, a fost inclus un proiect de lege inițiat de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care prevede că soțul supraviețuitor va beneficia, pe un termen determinat, de o indemnizație lunară în mărimea pensiei pentru limita de vârstă pe care trebuia să o primească soțul decedat și cel care presupune creșterea numărului de persoane care să beneficieze de ajutor pentru perioada rece a anului, ceea ce ar însemna că din buget va fi alocată suma de 21 de milioane de lei pentru lunile noiembrie și decembrie curent și peste 52 de milioane de lei pentru anul viitor.

La fel, pe ordinea de zi figurează un proiect propus de către socialiști privind mărirea alocațiilor de stat pentru persoanele cu dizabilități și cele în etate, pentru care ar mai fi necesară suma de peste 245 de milioane de lei pentru perioada 2020-2022.

Vineri, 15 noiembrie, deputații ar urma să respingă proiecte propuse de către deputați din legislaturile precedente.

Deputații s-au mai întrunit în această săptămână în ședință plenară. Marți, 12 noiembrie, aceștia au examinat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, 63 de aleși ai PSRM și PDM acordându-i vot de neîncredere.