Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ CSJ va examina marți…

DOC CSJ va examina marți cererea de revizuire înaintată de Năstase în dosarul alegerilor locale

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va examina mâine, 17 iulie, cererea de revizuire înaintată de către PPDA în dosarul alegerilor locale noi, pe motiv că ar exista circumstanțe noi. Ședința CSJ este programată la ora 14.00 și se va desfășura în lipsa părților.

Din completul de judecată vor face parte Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh, judecătorii care au adoptat hotărârea care a pus punct în dosarul validării mandatului de primar al liderului PPDA.

Avocatul lui Andrei Năstase a declarat anterior că în cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor la CSJ au avut loc mai multe încălcări. Una dintre neregulile sesizate se referă la faptul că cererea de recuzare a completului de judecată pe masa căruia a ajuns dosarul alegerilor a fost examinat, inclusiv, de o judecătoare care nu ar mai fi în drept să dețină calitatea de magistrat, pentru că a atins plafonul limită de activitate de 65 de ani. Este vorba despre magistrata Iuliana Oprea, care la o zi de la înaintarea cererii de revizuire a plecat din sistem, iar Parlamentul i-a acceptat demisia.