Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (doc) Chirtoacă îi propune pe…

(doc) Chirtoacă îi propune pe Valeriu Munteanu și Mihai Moldovanu în funcția de viceprimari de Chișinău

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) din 30 iunie, aprobată de primarul Dorin Chirtoacă, sunt prevăzute 20 de subiecte. Primul se referă la suspendarea raporturilor de serviciu ale secretarului CMC, Valeriu Didenco, inculpat într-un dosar de corupție, iar cel de-al doilea, la desemnarea a doi viceprimari: Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănatate din cadrul Primăriei Chişinău, și Valeriu Munteanu, fostul ministru al Mediului.

Valeriu Munteanu a depus o cerere de demisie din funcția de ministru al Mediului la 29 mai curent. Se întâmplă după ce la 26 mai, în cadrul ședinței Consiliului Republican al Partidului Liberal a fost luată decizia de a părăsi alianța de guvernare, drept urmare a reținerii prim-vicepreședintelui PL și primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

PL a argumentat prin faptul că R. Moldova se îndreaptă pe o cale greșită și consideră că Dorin Chirtoacă și Iurie Chirinciuc ar fi deținuți politici, iar rezolvarea cazurilor acestora este condiționată de subordonarea PL intereselor politice ale PDM.