(DOC) Ceban pleacă din funcția de consilier al lui Dodon, dar rămâne la Președinție

Ion Ceban va continua să exercite atribuțiile de purtător de cuvânt al președintelui R. Moldova, doar că nu va ocupa oficial funcția de consilier în domeniul politic.  Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Ceban afirmă că Autoritatea Națională de Integritate a stabilit incompatibilitate între funcția sa de consilier municipal și cea de consilier al președintelui. Ion Ceban susține că va rămâne să îndeplinească sarcinile pe care le-a exercitat și până acum în Aparatul președintelui, chiar dacă a depus încă la 25 ianuarie o cerere de demisie.

„Colegi, prieteni, Autoritatea Națională pentru Integritate a stabilit incompatibilitate între funcțiile de consilier municipal și consilier al președintelui. În aceste condiții, dupa consultări cu societatea civilă, dar și colegii am decis să înlăturăm această incompatibilitate. Voi rămâne să exercit aceleași atribuții funcționale în Aparatul Președintelui RM, dar și să conduc fracțiunea PSRM în CMC. Doar nu este important cum se numește funcția, dar ceea ce facem. Conceptual nu se va schimba nimic. Pe curând”, scrie Ion Ceban.

Ion Ceban a fost numit consilier al președintelui la 24 decembrie 2016. Între 2011-2015, acesta a exercitat mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova. În prezent este președintele fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *