Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (DOC) Ceban pleacă din funcția…

(DOC) Ceban pleacă din funcția de consilier al lui Dodon, dar rămâne la Președinție

Ion Ceban va continua să exercite atribuțiile de purtător de cuvânt al președintelui R. Moldova, doar că nu va ocupa oficial funcția de consilier în domeniul politic.  Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Ceban afirmă că Autoritatea Națională de Integritate a stabilit incompatibilitate între funcția sa de consilier municipal și cea de consilier al președintelui. Ion Ceban susține că va rămâne să îndeplinească sarcinile pe care le-a exercitat și până acum în Aparatul președintelui, chiar dacă a depus încă la 25 ianuarie o cerere de demisie.

„Colegi, prieteni, Autoritatea Națională pentru Integritate a stabilit incompatibilitate între funcțiile de consilier municipal și consilier al președintelui. În aceste condiții, dupa consultări cu societatea civilă, dar și colegii am decis să înlăturăm această incompatibilitate. Voi rămâne să exercit aceleași atribuții funcționale în Aparatul Președintelui RM, dar și să conduc fracțiunea PSRM în CMC. Doar nu este important cum se numește funcția, dar ceea ce facem. Conceptual nu se va schimba nimic. Pe curând”, scrie Ion Ceban.

Ion Ceban a fost numit consilier al președintelui la 24 decembrie 2016. Între 2011-2015, acesta a exercitat mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova. În prezent este președintele fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău.