DOC/ Ce prevede acordul de cooperare semnat de deputații ACUM

Deputații Blocului ACUM au semnat un acord de cooperare, care prevede formarea a două fracțiuni în noul Parlament, care vor funcționa în cadrul Blocului politic „ACUM Platforma DA și PAS”.

Acordul prevede că scopul principal al Blocului îl constituie eliberarea statului R. Moldova din captivitate și restabilirea statului de drept.

Astfel, PAS, Platforma DA și deputații neafiliați aleși pe listele Blocului ACUM au convenit asupra creării a două fracțiuni: PAS și PPDA. Cele două fracțiuni parlamentare urmează să formeze un Consiliu Politic Coordonator în care vor fi delegați câte 4 reprezentanți din partea fiecărei fracțiuni. În cadrul Consiliului Politic Coordonator se va conveni asupra delegării din partea fiecărei fracțiuni a membrilor săi în cadrul comisiilor parlamentare permanente, în comisiile speciale și comisiile de anchetă.

„Fracțiunile nu vor lansa în public teze contradictorii, nu vor admite conflicte publice, nu vor tolera atacuri reciproce și vor discuta punctele de vedere divergente în cadrul Consiliului Politic Coordonator”, se mai menționează în acord.

Totodată, Platforma DA și PAS s-au angajat să respecte principiul neagresiunii în spațiul public și să se abțină de la critici sau atacuri reciproce de orice natură la adresa partidului sau a reprezentanților partidului partener.

De asemenea, acordul prevede că fracțiunile Platforma DA și PAS vor participa împreună la alegerile locale generale din 2019 în cadrul Blocului ACUM: „Mecanismele și criteriile de stabilire a candidaților și a listelor de candidați comuni se vor stabili de comun acord de către forurile decizionale statutare ale celor două partide”.

Acordul a fost semnat de toți cei 26 deputați ai Blocului ACUM.

Foto: parlament.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *