Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (doc) Ce avere declară Marina…

(doc) Ce avere declară Marina Tauber, primara lui Șor de la Jora de Mijloc

De curând aleasa primară a comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber declară pentru anul trecut un salariu de 39.088 lei din activitatea de directoare la Școala Sportivă Specializată Republicană de Tenis AO Pentru Orhei. Aceasta mai deține din 2007, o cotă-parte de 7/18 dintr-un apartament de 72,8 m.p, care ar costa 496. 027 lei, iar din 2015, un apartament de 97,7 m.p., care ar costa 619. 845 lei.

Tauber mai deține 4,6% din acțiuni la Unibank SA, aflată în proces de lichidare, precum și 51 % la SRL Play Inn, societate pe care a fondat-o în 2016 împreună cu Igor Potîrniche. Tauber a contractat în 2013 un credit cu suma inițială de 150.554 lei, iar în 2017 un alt credit în valoare de 450.000 lei.

Marina Tauber este membru și președinte la AO Clubul Sportiv „Academia de Tenis”, AO Amit-Tenis și AO Turul Tenisului Moldovenesc, toate înregistrate pe aceeași adresă într-un apartament din Chișinău și mai este fondator și vicepreședinte la Fundația pentru Dezvoltarea Tenisului din Moldova, dar și membră la AO de Rock and Roll Acrobatic Maestro și Federația de Rock and Roll Acrobatic din R. Moldova.

La 28 mai 2018, alegerile din comuna Jora de Mijloc au fost validate. Contestaţiile înaintate de lidera PAS, Maia Sandu, privind încălcările înregistrate în acest scrutin, legate de depăşirea plafonului maxim de cheltuieli de către Partidul Şor, au fost respinse.

Pentru fotoliul de primar în această localitate şi-au depus candidaturile Tauber Marina (Partidul Şor), Serghei Morozan (PSRM) şi Lucia Terenti (PDM).

Anterior, Tauber a deţinut funcţia de preşedintă a Federaţiei de Tenis din R. Moldova. Pe parcursul şedinţelor de judecată în dosarul „Şor”, Marina Tauber a fost foarte activă, chemând de nenumărate ori oamenii la protestul pentru susţinerea primarului de Orhei. Totodată, Tauber figurează în Raportul Kroll. Ea este menţionată ca unul dintre beneficiarii banilor dispăruţi din cele trei bănci la sfârşit de 2014.