DOC/ Câți primari și consilieri vor fi aleși la scrutinul local din 20 octombrie

În urma scrutinului scrutinului local general din 20 octombrie vor fi aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC) prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform prevederilor legale, numărul de consilieri este determinat în funcție de numărul de locuitori ai unității administrativ-teritoriale la data de 1 ianuarie a anului în care au loc alegerile.

În cazul celor 35 de consilii locale de nivelul al doilea, în 7 vor fi atribuite câte 27 de mandate, în 21 – câte 33, în 5 – câte 35, iar Consiliul municipal Chișinău (CMC) va fi constituit din 51 de mandate.

Celor mai multe dintre consiliile sătești (comunale), orășenești le vor fi atribuite câte 11 mandate – 285 de cazuri, câte 9 – 281 de localități, câte 23 – 29 de localități. Câte 27 de consilieri vor fi aleși în 5 localități de nivelul I – municipiile Orhei, Soroca, Ungheni, Comrat și Cahul.

Astăzi, 19 august, începe perioada electorală pentru alegerile locale generale. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *