Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (doc) Averea declarată a șefei…

(doc) Averea declarată a șefei BRD: un automobil Toyota de 10.000 de lei și un apartament procurat în 2018

În declarația de avere pentru anul trecut (2017), șefa Biroului Relații cu Diaspora (BRD), Olga Coptu declară un salariu anual de la Cancelaria de Stat de peste 119 mii de lei. Totodată, șefa BRD indică în proprietate un automobil marca Toyota, fabricat în 2014 și cumpărat anul trecut, cu 10.000 de lei.

Contactată de ZdG, Olga Coptu a explicat că a adus mașina din Germania și a înregistrat-o în R. Moldova. „Eu am adus-o din Germania, ea era un pic avariată, un pic bine. Am înregistrat-o în R. Moldova. Anterior, vândusem altă mașină și am cumpărat-o pe asta”, a spus Coptu.

Totodată, Olga Coptu indică în declarația de avere și interese personale un apartament de 49 m.p. obținut în 2018, a cărui sumă de cumpărare nu este însă precizată. „Va fi în declarația de venit din 2018, pentru că l-am cumpărat în 2018″, argumentează șefa BRD.

Olga Coptu a fost numită şefă a BRD în 2016. Pe pagina Cancelariei de stat se menționează că este exponentă a diasporei R. Moldova din Italia, revenită acasă în anul 2014. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior, absolvind și Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității „La Sapienza di Roma” din Italia. Anterior, Coptu a activat în cadrul Biroului Relații Interetnice și Ministerului Culturii.