Doar 5% mai sunt necesare pentru validarea alegerilor în capitală

Până la această oră, peste 127 de mii de locuitori ai municipiului Chișinău și-au exercitat deja dreptul la vot, ceea ce reprezintă 20% din numărul total al alegătorilor. Cei mai activi alegători până la acest moment sunt cetățenii cu vârsta cuprinsă între 56-70 de ani, pe când tinerii între 18-35 de ani sunt categoria cea mai pasivă de votanți. Pentru ca alegerile să fie validate, la urne trebuie să se prezinte 1/4 (25%) din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Astăzi, 20 mai 2018, în mun. Chișinău au loc alegeri locale noi. Peste 630 de mii de locuitori sunt așteptați la urne să-și aleagă primarul. În cursa electorală pentru funcția de edil al capitalei participă 11 candidați, dintre care două femei și 9 bărbați. Secțiile de votare vor fi deschise începând cu ora 07:00 până la 21:00. Dacă niciunul dintre candidaţi nu va acumula cel puţin jumătate din voturile alegătorilor, peste două săptămâni va avea loc al doilea tur de scrutin.

Urmăriți aici informații la minut despre alegerile locale:

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul. Tinerii „pasează” responsabilitatea celor mai în vârstă


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *