Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Directorul BNS a fost demis

Directorul BNS a fost demis

Marin Gospodarenco, directorul Biroului Național de Statistică (BNS) a fost demis din funcție, în baza cererii de demisie, pe care a solicitat-o premierul Pavel Filip. Solicitarea vine după ce Gospodarenco nu a prezentat, în termen, datele anchetei de control asupra recensământului populației pentru anul 2014

Premierul a menționat că a luat această decizie pentru că nu a primit răspunsuri, concluzii și recomandări concrete în urma efectuării unei anchete solicitate. „Am primit o informație, dar fără explicații clare la cele solicitate. S-au cheltuit peste 18 milioane de lei, dar nu avem rezultate. Cel puțin pentru mine nu este clară această atitudine. Dacă am stabilit ceva, trebuie de executat. Urmează să identificăm o persoană care va putea face față acestei funcții și să ne mișcăm operativ pentru a avea rezultatele Recensământului”, a declarat Filip.

De asemenea, premierul a anunțat că s-a efectuat o inspecție care a stabilit încălcări în realizarea Recensământului și favorizarea unor agenți economici. În acest sens, șeful Executivului a făcut o solicitare către Procuratura Generală pentru a investiga aceste cazuri.