Diacov: „Rolul PDM-ului este de a păstra echilibrul în politica din R. Moldova”

Prima ședință a Parlamentului din acest an a început cu multă laudă și mesaje de felicitare rostite de deputații democrați cu ocazia celor 21 de ani de la înființarea Partidului Democrat din Moldova (PDM).

„La 8 februarie 1997 a avut loc primul congres al PDM-ului. Partidul Democrat a fost și rămâne un partid care păstrează echilibrul în politica din R. Moldova. Felicit colegii și știu că ei muncesc zi și noapte pentru binele Patriei. PDM este un factor de stabilitate în această zonă. Pentru asta a fost creat acest partid”, a spus Dumitru Diacov, fondator, președintele de onoare al PDM și vicepreședintele fracțiunii PDM în Parlamentul R. Moldova.

„Felicitări. Sunt puține partide care se pot bucura de o astfel de vechime”, a adăugat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

În același timp, democratul Sergiu Sârbu a anunțat că PDM are deja 42 de deputați, asta după ce, la 7 februarie 2018, comunista Aliona Babiuc a aderat la partid

Menționăm că, în cadrul unui interviu pentru NTV, post TV din Rusia pro-Kremlin, Igor Dodon a declarat că Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc, a cumpărat deputați din alte formațiuni politice pentru a forma majoritatea parlamentară. Șeful statului a spus că unii parlamentari au fost convinși să treacă de partea PDM-ului prin șantaj și amenințarea ca Procuratura să le deschidă dosare. Însă, Dodon nu a enunțat numele deputaților care ar fi fost cumpărați sau șantajați de PDM.

Amintim că, după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, mandatele de deputat au fost distribuite în felul următor: PSRM — 25 mandate, PLDM — 23, PCRM — 21, PDM — 19 şi PL — 13. Însă, la 21 decembrie 2015, 14 deputaţi PCRM anunţă, într-o conferinţă de presă, că părăsesc fracţiunea şi vor forma, în Legislativ, Platforma Social-Democrată „Pentru Moldova”. La scurt timp, Platforma, negociată de Vlad Plahotniuc, este completată şi de către cei 20 de deputaţi ai fracţiunii PD. 19 dintre ei au ajuns în Legislativ pe listele Partidului Democrat și lucrurile/mutările nu s-au oprit aici.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

8 comentarii

 1. Reporter

  Rolul PDM-ului este de a păstra echilibrul în politica din R. Moldova? Despre ce fel de echilibru merge vorba? În folosul stăpânului tău, oligarhul uzurpator Plahotniuk? Echilibrul cu care a-ți făcut poporul moldovenesc? Da las-o mai moale, șmecherule! Ai dobândit cu fiicele tale o bună pate conacurile Chișinăului și acum vrei echlibru? Poporul …. de voi îți va da echilibru! N-o să-l poți duce!

 2. Reporter

  DREPTUL LA REPLICĂ.

  Ați ciuruit postarea mea de mai sus în așa fel, că nu se mai înțelege nimic din ea! Și de ce mă rog vă sperie așa tare cuvintele …..? Pe timpul rușilor la USM aceste cuvinte se foloseau foarte pe larg, când mergea vorba de drepturile țăranilor din Evul Mediu!

 3. Reporter

  MULTĂ ZARVĂ PENTRU NIMIC, CA LA SHAKESPEARE

  IOBÁG, iobagi, s. m. Țăran dependent de stăpânul feudal, obligat să facă acestuia prestații în muncă, în natură sau în bani și legat de pământ (fără drept de strămutare); șerb, rumân, vecin.

  IOBĂGÍE s. f. Sistem de relații bazat pe proprietatea stăpânului feudal asupra pământului și pe dependența personală a țăranului față de stăpânul feudal; starea iobagului; șerbie, rumânie, vecinătate. – Iobag + suf. -ie.

  Dacă sensul acestui cuvânt seamănă mult cu situația moldovenilor în regimul Plahotniuc nu înseamnă că acest cuvânt trebuie exclus din vocabularul limbii române (vezi: DEX -> http://www.dex.ro/iobăgie)

 4. Pavel Cireș

  Nu vă e rușine să spuneți minciuni, domnule Diacov?! PDM-ul este pentru a destrăma poporul Republicii Moldova și de a duce în prăpastie acestă țărișoară, ci nu de a păstra echilibrul în țară! Sunteți un mincinos! Ei, da’ ca atare nu-i noutate că în Partidul Democrat sunt numai mincinoși!

 5. Reporter

  rolul pd-ului este de a fi cel mai mare pd-rast din politica moldoveneasca…diacov cu ghimpu umblu cu frontul popular si erau cei mai mari patrioti iar cind o venit la putere o devenit milioani deodata….

 6. Presedintele de Oroare minte si manipuleaza. Pd-ul poarta stigmatul brutalitatii. Pd-mistii s-au abatut asupra tarii, asupra partidelor pro-europene, asupra poporului cu o inversunare nemaipomenita. Despre ce fel de stabilitate vorbeste presedintele de Oroare, cand pd-ul asta, devenit peste noapte un adevarat mastodont, a exterminat, prin represalii, rivali si a cumparat cu japca deputati, primari, consilieri etc? Cand pipa pacii iti este oferita de pd-mistii astia orbiti de putere absolut totalitara, asteapta-te la un cuit in spate.

 7. Reporter

  DREPTUL LA REPLICĂ

  Mesajul cu “rolul pd-ului este de a fi cel mai mare pd-rast din politica moldoveneasca…diacov…” nu-mi aparține! Nu cunosc și nu folosesc așa cuvinte ca “pd-rast”! Așa cuvite nu există nici în DEX și nici în dicționarul Rus-Român! De dimineață am căutat în toate dicționarele și nu l-am găsit!

  Rog insistent dl Modelator să nu mai permită terfelirea numele meu intelectual ‘Reporter’ cu cuvinte necenzurate!

 8. Paulică

  Poate că la înființare PD-ul nu era chiar atât de “PD-rast”! Dar odată cu capturarea lui de oligarhul Plahotniuk a devenit chiar foarte “PD-rast”! Totul a hotărât “coordonatorul” Plahotniuk și banii lui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *