Detalii despre vizita Zinaidei Greceanîi la Strasbourg: Cu cine va avea întrevederi

În marja summitului european al președinților de Parlamente, speakerul Zinaida Greceanîi va avea mai multe întrevederi bilaterale, inclusiv cu secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, cu președintele APCE, Liliane Maury Pasquier, cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Linos-Alexandre Sicilianos, precum și cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, anunță Parlamentul într-un comunicat de presă.

Forumul se va desfășura la Palatul Europei, pe 24-25 octombrie, și va întruni speakeri din 47 de state membre ale Consiliului Europei și din țări partenere sau care dețin statut de observator, precum și președinți ai altor organizații internaționale.

Summitul va pune în dezbateri trei subiecte de actualitate.

Primul subiect are genericul „Casa noastră europeană comună – următorii 70 de ani” și este dedicat celor șapte decenii ai Consiliului Europei, dar se va referi și la cei trei decenii de la căderea zidului de la Berlin, precum și la procesele de actualitate și de perspectivă din spațiul european comun.

În cadrul acestui panel, președinta Parlamentului Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, va ține un discurs în fața participanților la summit.

O altă tematică este „Implementarea Agendei ONU 2030 și a obiectivelor sale de dezvoltare durabilă: contribuția parlamentelor”.

Cel de-al treilea subiect este întitulat „Femeile în politică și în discursul public – Care este rolul pe care-l pot juca parlamentele naționale în combaterea creșterii nivelului de hărțuire și discursului de ură în adresa femeilor politicieni și parlamentari?”.

Summitul european al președinților de Parlamente se desfășoară o dată la doi ani.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *