Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul pregătit să apere cu…

Deputatul pregătit să apere cu arma autonomia Găgăuziei, avertizat de șeful de partid

Deputatul democrat Cornel Dudnic, care acum două zile a declarat că în cazul unirii R. Moldova cu România, el va fi primul care va lua arma și va apăra autonomia Găgăuziei, s-a ales cu o avertizare din partea șefului PDM și o preîntâmpinare, de a se abține în viitor de la astfel de afirmații „virulente”. După declarațiile care au generat un val de critici la adresa deputatului, șeful său de partid, Vladimir Plahotniuc a menționat că PDM nu acceptă instigarea la violență. 

„Partidul Democrat nu obișnuiește să cenzureze declarațiile, opiniile pro sau contra unui subiect. Fiecare are dreptul la opinia lui personală. Totodată, Partidul Democrat nu acceptă instigarea la violență, declarații care implică, chiar și ipotetic, folosirea forței sau armelor. De aceea, în ședința de astăzi colegul nostru Corneliu Dudnic a fost avertizat că Partidul Democrat nu acceptă astfel de declarații virulente și a fost preîntâmpinat să evite pe viitor astfel de abordări”, a declarat Plahotniuc, care, în cadrul briefing-ului, a mai declarat că din partid va fi exclus consilierul din Briceni care recent a lovit mortal un copil de șapte ani.

Pe 25 februarie, prezent la o întâlnire a autorităților locale, care a avut loc în satul Tomai din raionul Ceadîr-Lunga, deputatul democrat Cornel Dudnic a declarat că, în cazul în care R. Moldova se va uni cu România, el va fi primul care va lua arma pentru a apăra autonomia Găgăuziei. 

„Pentru a închide tema unionismului, vă dau cuvântul că, dacă vreodată acest proiect al Unirii se va produce, voi fi primul care îşi va lua arma şi voi merge să apăr autonomia găgăuză”, a declarat deputatul în timpul întâlnirii de la Tomai.

Citiți și

Cine este deputatul care a declarat că „va apăra cu arma” autonomia Găgăuziei în cazul Unirii. CV-ul și averea declarată