Deputaţii au revenit la muncă

Deputaţii au revenit astăzi la muncă. Astfel, actualii parlamentari vor trebui să examineze 110 proiecte rămase de la foştii colegi. Acestea sunt: legea privind finanţarea partidelor politice, legea cu privire la egalitatea de gen, dar şi pachetul de legi anti-tutun.

De asemenea, revin la serviciu și bugetarii care au avut 8 zile libere, întrerupte de două zile lucrătoare (luni și marți) de săptămâna trecută. Elevii revin și ei la ore, după vacanța dintre semestre care a început pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului pe stil nou.

În același timp, o parte din zilele de odihnă vor fi recuperate sâmbăta. Astfel ziua de 26 decembrie a fost deja recuperată pe 20 decmebrie. Zilele de 2 și 9 ianuarie vor fi recuperate pe 17 și respectiv 31 ianuarie 2015.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

8 comentarii

 1. ion

  E nu pot REVENI la munca, e un alt parlament, care mai inatai trebuie sa-si aleaga organele de conducere si apoi sa inceapa munca.

 2. Toader

  Nu mintiti cititorii. Parlamentul actual este cel care a fost constituit dupa alegerile din 30 noiembrie,2014.Cum sa munceasca parlamentarii,daca ei n-au fost in stare sa formeze comisiile de lucru,Presedintele,vice-presedintii,biroul,etc.? In opinia mea ei inca o sa se afle inca mu-u-u-ul-l-l-l-t timp in “vacanta”,posibil chiar pana la vacanta pâscala,adica la Pasele Calului”

 3. victor

  trebu mai intii guvern, apoi votarea legii bugetului si deja restul, dar restu va fi o munca enorma, deci, ei au nevoia de a fi muncitori . Nu ca astea alde dodoni.

 4. Emil

  Sa fie intr-un ceas bun, democrqatii au inceput acum 5 ani reformele si acum e nevoie ca ele sa continuie si pina in final ne vom trezi intr-o zi ca viata intradevar se va schimba. Daca deputatii nostri se vor grabi butin vom reusi sa traim si noi bine .

 5. ion-ion

  Parlamentarii nu pot munci din simplu motiv ca in parlament nu se munceste dar se negociaza fel de fel de afaceri intre “hoti in lege” acoperiti oficial cu acoperire si imunitate parlamentara

 6. Emil Gutu

  Eu sper ca noul Parlament va fi mai bine organizat decat cel precedent. Chiar daca Dodon va face probleme, ca cauta acul in carul fan, speram ca partidele pro-europene vor coopera cu demnitate.

  • Raul

   Dodon va fi ciresica de pe tort, el va face circ acolo , ca sa nu sa se plictiseasca restu deputatilor la sedinte 😀

 7. Factor X

  Au de muncit din greu , trebuie in primul rind redobindita increderea poporului , pentru reinvierea optimismului din noi.
  Trebuie cit mai urgent noul guvern facut si dai bataie nene, ca lumea asteapta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *