Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații refuză să cheme în…

Deputații refuză să cheme în Parlament procurorul general pentru a raporta despre ancheta în dosarul grădinițelor

Deputații nu sunt interesați la ce etapă se află cauza penală deschisă în noiembrie 2016 privind licitațiile trucate în educație, când 17 persoane, inclusiv funcționari publici, au fost reținute de ofițerii anticorupție, pe motiv că ar fi permis să ajungă pe masa copiilor din grădinițele din Chișinău produse alimentare de o calitate îndoielnică.

Socialistul Radu Mudreac, președinte al Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentaţia copiilor în instituţiile preşcolare şi de învăţământ, care la 24 martie a prezentat un raport în care au fost identificate problemele din domeniu, a propus să fie introdus pe ordinea de zi subiectul privind audierea în plenul Legislativului a procurorului general, care să informeze Parlamentul despre mersul anchetei.

Propunerea a fost supusă votului, însă nu a fost susținută de deputați.

Scandalul grădiniţelor a demarat la 24 noiembrie, când procurorii anticorupţie au plasat sub arest 17 agenţi economici şi funcţionari publici, învinuiţi de corupere activă şi pasivă, numele cărora nu a fost făcut însă public. După 30 de zile în izolatorul CNA, aceştia au fost trimişi în arest la domiciliu.

Citiți și

Mâncarea de milioane din grădinițe

Firmele din dosarul grădinițelor continuă afacerile cu statul

Nicio persoană implicată în scandalul grădinițelor nu se află în izolatorul CNA. Cum explică șeful Procuraturii Anticorupție?

(DOC) Statul va plăti și în 2017 milioane de lei firmelor din „dosarul grădinițelor”