Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații PLDM: „Chiar dacă suntem…

Deputații PLDM: „Chiar dacă suntem puțini, noi vom face tot posibilul să fim auziți”

Reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au anunțat că vor să creeze o coaliție de dreapta pro-europeană. „Chemăm pe toți cei care sunt pro-europeni adevărați să ni se alăture și să devenim astfel o forță”, a declarat Viorel Cibotaru, președintele PLDM, în cadrul unei conferințe de presă.

„Vedem că acțiunile întreprinse de actuala guvernare ne duce spre un viitor destul de sumbru. Planurile majorității vor să izoleze R. Moldova de Uniunea Europeană. O dovadă a acestor intenții este și decizia guvernării de a nu ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția  și a votat schimbarea sistemului electoral. Guvernarea preferă propaganda și manipularea în loc să asculte recomnandările UE”, opinează Cibotaru.

În același timp, Tudor Deliu, vicepreședintele PLDM, s-a arătat indignat de justiția din țară. „Guvernarea folosește justiția în folosul său. Procuratura servește guvernarea pentru rezolvarea unor cazuri, ceea ce duce la încălcarea drepturilor omului. Partidul Democrat nu este partid de dreapta, ci de stânga și colaborarea cu PSRM arată adevăratul interes al lor. PDM e un partid metamorfoză, care se schimbă pentru binele său… Zilnic, oamenii fug din țară nu de viață bună, ci din cauza condițiilor de trai, pensiile și salariile mici, care nu le ajung nici măcar pentru a supraviețui… Chiar dacă suntem puțini, noi vom face tot posibilul să fim auziți. Dacă nu ne va auzi guvernarea, noi vrem să ne audă poporul”, susține Deliu.

„Vrem să facem un front puternic de dreapta pro-european. Tot ce a fost construit atât de greu: regimul liberalizat de vize și Acordul de Asociere, poate fi anulat din cauza acțiunilor obraznice a actualei guvernări. Cum poți să spui că ești pro-european când prin intermediul justiției controlate de tine faci presiuni asupra concurenților tăi?”, se întreabă Alexandru Bujoreanu, preşedintele OT Leova din pratea PLDM.