Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații la cumpărături: Sergiu Sârbu…

Deputații la cumpărături: Sergiu Sârbu despre mașinile din declarația de avere și interese pentru anul 2016

Sergiu Sîrbu, deputat, vicepreședinte PD

Conform declarației de avere și interese pentru anul 2016, deputatul Serghei Sârbu, vicepreşedinte al PDM, a obţinut, în 2016, un BMW X5 fabricat în 2014, pe care-l conduce împreună cu soţia prin mandat, dar şi un Renault Megane, din 2010, pe care-l conduce, la fel, prin mandat. Informația a apărut în articolul: Anul 2016, deputații la cumpărături. Ulterior, alesul poporului a făcut mai multe precizări despre proveniența mașinilor.

„Deci. În anul 2016 nu am achiziționat nicio mașină nouă. Si nici una nu le deținem în proprietate. Soția foloseste prin mandat un BMW din 2014 care a fost declarat și în declarația trecută. Anul acesta am declarat un Renault Megane din 2010 care tot este folosit prin mandat. Automobilele au aparținut tatălui soției care a decedat în 2015. Este un subiect sensibil pentru soție. O abordare incorectă a subiectului ar putea provoca reacții neplacute…”, ne-a scris Sergiu Sârbu.

Precizăm că, informațiile apărute în articolul ZdG se bazează strict pe informațiile din declarația de avere și interese ale deputatului, apărută recent pe site-ul Autorității Naționale de Integritate. În declarație este indicat că Sergiu Sârbu a dobândit ambele mașini în 2016. 

„Anul dobândirii este anul în care a fost obținut dreptul de folosință și efectuată înregistrarea. Dacă ați vedea declarația anterioară atunci veti vedea că și acolo era declarat un auto. Din reportajul video de pe facebook se menționează că mașinile sunt noi, ce nu corespunde adevărului și nu se menționează că este prin mandat”, ne-a scris Sârbu. Precizăm însă că, și în materialul video, dar și în text, am menționat anul fabricării mașinilor, dar și faptul că acestea sunt deținute de Sergiu Sârbu prin mandat. Menționăm și faptul că, un BMW X5 se regăsește și în declarația cu privire la venituri și proprietate a lui Sergiu Sârbu pentru anul 2015, cu precizarea că și acolo este indicat că automobilul a fost dobândit în 2016.

Citiți și: (VIDEO) Fiecare al patrulea deputat și-a cumpărat bunuri de zeci și sute de mii de euro în 2016

 Anul 2016: Deputaţii la cumpărături