Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații Blocului ACUM solicită Procuraturii…

Deputații Blocului ACUM solicită Procuraturii Generale informații despre privatizarea unor bunuri publice

Foto: parlament.md

Deputații Blocului ACUM, Alexandru Slusari, Igor Munteanu, Maria Ciobanu, Iurie Reniță și Chiril Moțpan au depus un demers către Procuratura R. Moldova, în care solicită informații privind privatizarea cantinei Guvernului și Casei Presei. Informația a fost făcută public pe o rețea de socializare.

„În opinia noastră, a fost aplicată o schemă de escrocherie cu implicarea funcționarilor de rang înalt, când mai multe obiecte imobiliare de proprietate publică din centrul capitalei au fost transmise în locațiunea cu câteva luni înainte privatizării în vederea micșorării artificiale a prețurilor de înstrăinare. Fără nici un concurs de selectare a locatarului”, a scris Slusari pe rețelele de socializare.

În demersul depus se solicită și următoarele informații: dacă cantina Guvernului și o parte din clădirea Casei Presei a fost privatizată, care este adresa și suprafața exactă a obiectelor privatizate, care sunt companiile care au privatizat aceste obiecte și care este suma privatizării pentru fiecare obiect în parte.

De asemenea, aceștia au solicitat Procuraturii Generale „deschiderea unui dosar penal pe faptul privatizărilor ilicite a obiectelor sus menționate”.

Sursă foto: facebook.com/alexander.slusari