Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații au aprobat rapoartele cu…

Deputații au aprobat rapoartele cu privire la concesionarea Aeroportului Chișinău și privatizarea Air-Moldova

În ședința de astăzi, întâi octombrie, a Comisiei de anchetă N.51 cu privire la modul de organizare și desfășurare a privatizării și concesionări proprietății publice (2013-2019), au fost aprobate cu votul majorității deputaților Rapoartele cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și privatizarea Î.S. Air-Moldova. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei, Igor Munteanu.

Deputatul susține că ambele rapoarte vor fi prezentate săptămâna aceasta în cadrul ședinței plenare a Parlamentului R.Moldova. Deputații vor solicita Parlamentuli R. Moldova extinderea mandatului Comisiei de anchetă parlamentară în timp (120 zile) și includerea unor alte cazuri de rezonanță pe domeniul privatizărilor și concesionărilor desfășuratre în perioada 2013-2019 ca priorități de anchetă parlamentară.

„Am primit mai multe demersuri din partea cetățenilor, care consideră revoltătoare abuzurile în procesul de preluare a controlului asupra unor bunuri și proprietăți publice. Datoria noastră este să întărim ordinea legală și justiția socială”, se arată în postarea deputatului.

La data de 17 septembrie au fost prezentate rapoartele preliminare privind legalitatea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău și legalitatea privatizării Companiei „Air Moldova”.

Air Moldova a fost privatizată în octombrie 2018. Compania Civil Aviation Group S.R.L a fost desemnată câștigătoare a concursului comercial de privatizare al companiei aeriene „Air Moldova”. Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite. Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a Companiei.