Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un consilier PPEM din CMC…

Un consilier PPEM din CMC pleacă din funcție

Fracțiunea PPEM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a rămas fără un consilier. Victor Lutenco a anunțat în dimineața zilei de 16 ianuarie că a depus o cerere de demisie. Acesta nu a explicat motivul plecării din CMC. În prezent, Lutenco își face studiile peste hotare. 

„Mi-am depus cererea de demisie din funcția de consilier municipal Chișinău. Le urez mult succes, inspirație și voință colegilor mei din Consiliu, din Executiv și din societatea civilă”, a scris Victor Lutenco pe o rețea de socializare, fără a numi expres motivul plecării. Acesta a precizat că va continua să se implice și să contribuie în măsura posibilităților la proiectele demarate.

Victor Lutenco este licențiat în științe politice. Din anul 2015 până ieri el a fost consilier municipal PPEM în Consiliul Municipal Chișinău. Timp de trei ani, 2012-2015, el a ocupat funcția de șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD), iar din 2010 până în 2012 a fost consilier Principal de Stat al premierului R. Moldova în politici sociale și de dezvoltare.

În declarația sa de venituri și interese personale pentru anul 2016, Lutenco indică un salariu total de peste 182 de mii de lei și indemnizații  de peste 40 de mii de lei din partea Consiuliului Municipal Chișinău, precum și 36.711 lei  – indemnizații pentru îngrijirea copilului din partea celor de la CNAS.  Tot în anul 2016, Lutenco a obținut și un venit de 34.581 de euro după cesionarea drepturilor și obligațiilor patrimoniale ce rezultă din contractul privind investițiile în construcția spațiului locativ, contract investițional privind un apartament din capitală.  Acesta declară că are încă din anul 2005 un apartament cu o suprafață totală de 23.8 m.p și conduce două automobile: un Nissan Qashqai și o Honda Civic.