Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarațiile lui Plahotniuc și ale…

Declarațiile lui Plahotniuc și ale lui Greceanîi după ce s-au întâlnit cu Igor Dodon

În timp ce Partidul Socialiștilor și-a reiterat invitația lansată către Blocul ACUM de a negocia o posibilă alianță, Partidul Democrat din Moldova declară că este gata să negocieze cu toate partidele politice care doresc să evite o eventuală criză politică în R. Moldova. Declarațiile au fost făcute de liderii celor două partide Zinaida Greceanîi și Vlad Plahotniuc după întrevederile pe care le-au avut astăzi, 26 martie, cu președintele statului, Igor Dodon.

„Noi rămânem în continuare deschiși, suntem gata să negociem. Despre poziția noastră l-am informat și pe domnul președinte (n.r. Igor Dodon). Lucrurile sunt foarte clare, așteptăm reacția colegilor noștri și-i îndemnăm pe toți să lase ambițiile proprii, politice, de funcții, să fie responsabili și să începem să discutăm”, a declarat Zinaida Greceanîi după întrevederea cu șeful statului, Igor Dodon.

Întrebată dacă PSRM va accepta candidatura Maiei Sandu la funcția de premier, Greceanîi a declarat că mai întâi ar trebui să înceapă negocierile între fracțiuni. Totodată, lidera PSRM susține că socialiștii ar trebui să fie acei care vin cu propuneri pentru funcția de premier, întrucât au obținut cel mai bun rezultat în urma alegerilor din 24 februarie, dar nu vor face acest lucru până nu vor începe negocierile cu colegii din Blocul ACUM.

Pe de altă parte, Vlad Plahotniuc, liderul PDM, a declarat că democrații sunt gata să negocieze cu toate partidele politice care doresc să evite o eventuală criză politică în R. Moldova.

„ PDM are intenția de a forma cât mai curând posibil o majoritate parlamentară, ca să începem să ne ocupăm de problemele oamenilor. Dacă vor avea loc alegeri anticipate, acest lucru se va întâmpla nu din cauza PDM, nu din cauza democraților, dar din cauza altor formațiuni politice. Noi suntem deschiși dialogului politic, suntem flexibili și avem determinarea fermă de a forma o guvernare stabilă și responsabilă”, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc.