Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarațiile făcute de Leancă, după…

Declarațiile făcute de Leancă, după întâlnirea cu Timofti

Înainte de runda de negocieri comune cu PL, PLDM, PDM și grupul Leancă, președintele Nicolae Timofti a avut o rundă de consultări separată cu deputații neafiliați Iurie Leancă și Eugen Carpov.

Potrivit liderului PPEM, discuția s-a axat pe modul în care urmează a fi depășită actuala criză politică din țară. „La fel ca și domnul președinte considerăm că cu fiecare zi criza devine tot mai profundă. Totodată, am discutat care ar fi eventualele soluții”, a declarat Iurie Leancă. În același timp, deputatul a spus că nu a discutat astăzi despre eventuala candidatură la funcția de prim-ministru.

Totodată, Iurie Leancă a declarat că nici în cadrul ședinței comune care urmează să aibă loc la ora 15:00, nu vor fi discutate candidaturi, ci dacă există sau nu voință politică pentru crearea unei noi majorități parlamentare.
„Eu constat că deși inițial s-a spus că discutăm despre principii și valori, totul s-a redus la a discuta cine va desemna prim-ministrul. Le-am adus colegilor încă odată aminte ieri că, totuși, prioritar este să înțelegem și să-i convingem pe toți și cei din interiorul țării și pe cei din afara țării, că de data asta am tras anumite concluzii și ne gândim să guvernăm altfel. Europenii sunt gata să ne ajute”, a spus Leancă după întrevederea cu Nicoae Timofti. De asemenea, el a menționat că numele candidatului la funcția de premier nu face decât să ne sustragă de la adevăratele probleme cu care se confruntă R. Moldova.

Menționăm că PDM l-a propus pe Vlad Plahotniuc drept candidat la funcția de prim-ministru. La 15 decembrie, curent, președinția a confirmat, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că liderii Partidului Democrat au încercat să-l convingă pe președintele Nicolae Timofti să-l desemneze în funcția de premier pe Vlad Plahotniuc.