Decizia Judecătoriei Buiucani: Prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest pe numele lui Filat

Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest pe numele lui Vlad Filat.

Amintim că astăzi, la ședința Judecătoriei Buiucani, procurorii au cerut prelungirea mandatului de arest a lui Vlad Filat cu încă 30 de zile. „Noi am demonstrat instanței de judecată că nu există niciun risc privind tentativa lui Vlad Filat de a se eschiva de la judecată. Dacă decizia judecătoriei va fi menținerea și prelungirea arestului preventiv a clientului meu, atunci va fi clar că e o încercare de intimidare a apărării”, a declarat Igor Popa, avocatul liberal-democratului Vlad Filat. Totodată, acesta a menționat că Filat este într-o stare de sănătate bună. „M-a rugat să vă transmit că deabia așteaptă ziua când va veni în fața judecății, ca să-și demonstreze nevinovăția”, a menționat avocatul.

Menționăm că la 15 octombrie, curent, deputații din Parlament au votat ridicarea imunității liderului PLDM Vlad Filat. După ședința parlamentară, politicianul a fost escortat de către ofițerii CNA la sediul instituției unde a fost reținut pentru 72 de ore.

Ulterior, pe 18 octombrie cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului, Judecătoria Buiucani i-a aplicat un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. La 23 octombrie, Curtea de Apel a decis menținerea deciziei Judecătoriei Buiucani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. tika

    Hai frate Filat mai stai un pik inchis,altfel nu vom avea pe cine sa invinuim si vom cadea toti vinovati!!!
    E de ajuns sa treaca puterea in minile NATISTILOR si oligarhia se va reorganiza…un pik au intrat in ne intelegere intre ei ha ha ha hu hu hu uh uh uh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *