Decizia Guvernului: numirea a 7 secretari generali de stat în cadrul ministerelor

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 25 octombrie, numirea a șapte secretari generali de stat în cadrul ministerelor, urmare a concursului desfășurat în perioada 16 – 17 octombrie curent. Alți doi secretari de stat pentru Ministerul Finanțelor și Ministerul Afacerilor Interne urmează a fi selectați în urma unui concurs repetat.

„Concursul a avut loc. Nu a fost simplu. Este o etapă importantă de implementare a reformei Guvernului. Secretarii generali sunt persoanele pe care puteți conta cel mai mult în ministere. În următoarea etapă vom alege secretarii de stat pe domenii. Acest exercițiu duce și la depolitizarea ministerilor”, a declarat premierul Pavel Filip, în cadrul ședinței de astăzi.

Astfel, câştigătorii concursului pentru funcția de secretar general de stat în cadrul ministerelor sunt: Radu  Burduja (la Ministerul Apărării); Boris Gîlca (la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale); Anatolie Munteanu (la Ministerul Justiţiei); Mihail Căpățînă (la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene); Igor Șarov (la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării); Iulia Iabanji-Costin (la Ministerul Economiei şi Infrastructurii) și Iurie Ușurelu (la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului).

Potrivit declarației de venituri și proprietăți pentru anul 2015, Radu Burduja indică un salariu total de 94.985 de lei și o bursă de 25.000 de dolari oferit de Colegiul de Comandă și Stat Major, SUA. Acesta are o căsuță de vacanță cu o suprafață de 83m.p, cumpărată în anul 2004. Tot în același an, Radu Burduja a cumpărat un lot pomicol cu suprafața de 71m.p. Potrivit declarației sale de proprietăți, Radu Burduja conduce un Renault Megane (anul de fabricație 2010), cumpărat în anul 2015.

Anatolie Munteanu a fost numit viceministru al Justiției prin Hotărîrea de Guvern nr. 619 din 20 mai 2016. Potrivit declarației de venituri și proprietăți pentru anul 2015, Munteanu declară un salariu total de 132.087 de lei. Totodată, în anul 2015, Munteanu a primit 25.984 de lei pentru elaborarea „Manualului funcționarului public”. De asemenea, el s-a ales cu 260.399 de lei după ce a vândut un apartament. El conduce un Mercedes w220, fabricat în 2005 și cumpărat în anul 2015.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *