Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Decizia Curții Supreme de Justiție…

Decizia Curții Supreme de Justiție la solicitarea de a-l exclude pe Șor din campania electorală

Ilan Șor a plecat din R. Moldova în aceeași perioadă cu Vladimir Plahotniuc

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a luat decizia finală prin care Ilan Șor nu va fi exclus din cursa electorală. Decizia a fost luată după ce Valeriu Munteanu a cerut excluderea lui Șor din cursa pentru parlamentare, pe motiv că primarul de Orhei a folosit în campanie resursele administrative și a corupt alegătorii.

„Și Curtea Suprema de Justiție nu a vrut să vadă pomenile electorale împărțite de Ilan Shor, nici concertele cu Stas Mihailov, nici resursele administrative folosite. Probabil, condamnatul Ilan Șor mai este util, deocamdată…”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

La începutul lunii februarie Munteanu a publicat pe Facebook imagini video relizate în fața Primăriei Orhei, de un martor ocular. Potrivit acestuia, la 1 februarie Partidul „Șor” ar fi organizat o întâlnire cu alegătorii, la care cetățenii ar fi primit cadouri electorale. În acest context, Munteanu evidențiază încălcarea legislației electorale, coruperea alegătorilor, utilizarea resurselor administrative și a mijloacelor financiare ilicite.

Curtea Supremă de Justiție a menționat însă că nu a fost stabilit de către cine, în ce perioadă și în ce condiții a fost efectuată înregistrarea dată.

„Verificând motivele de casare, invocate în recurs, completul Colegiului atestă că, recurentul indică argumente ce țin de dezacordul cu felul în care instanța de apel a apreciat înscrisurile probatorii și a constatat circumstanțele cauzei. Aceste argumente nu pot fi reținute ca temei de admisibilitate deoarece țin de reaprecierea probelor, fapt inadmisibil în recurs”, se menționează în decizia CSJ.

Astfel, magistrații de la CSJ menționează că în recursul depus de Munteanu sunt conținute obțiecții de fapt și de drept, care deja au fost studiate și verificate de instanța de apel.