Decizia CSJ: Inna Popenco exclusă din cursa electorală

Magistrații Curții Supreme de Justiție au menținut decizia Curții de Apel Chișinău prin care Inna Popenco, candidata Partidului „Ravnopravie” la funcția de președinte al R. Moldova, a fost exclusă din cursă.

„Sunt indignată de decizia Curții Supreme de Justiție! Este o adevărată samovolnicie a puterii, care își apără candidații – Igor Dodon, Maia Sandu, Marian Lupu, fiindu-le frică de creșterea popularității noastre și a faptelor noastre bune! Actualul regim mi-a încălcat drepturile în calitate de candidat și asta nu va rămâne fără consecințe… O astfel de decizie a instanței – este o insultă nu doar la adresa mea, dar și a tuturor orheienilor, la adresa tuturor celor care m-au susținut”, a scris Inna Popenco pe pagina sa de Facebook, după anunțarea deciziei.

Potrivit CEC, Inna Popenco urmează să prezinte, în decurs de 48 de ore, raportul despre mijloacele bănești acumulate și cheltuielile efectuate în campania electorală, desfășurată până la data de 22 octombrie 2016.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *