De la „Iubesc Moldova” în echipa președintelui Dodon

Colonelul de poliție Pavel Voicu, tot el, șeful Inspectoratului de Poliție Bender, surprins recent în fotografii alături de președintele Igor Dodon pe muntele Athos cu tricouri care promovau campania și fundația lui Igor Dodon, „Iubesc Moldova”, a fost numit, prin decretul șefului statului, consilier pentru misiuni speciale.

„Pavel Voicu are o experiență vastă de activitate în organele de drept. Astfel, începînd cu 1995 dumnealui a activat în diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției¸ Centrului Național Anticorupție. A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călăraşi, Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție sect. Buiucani mun. Chișinău, iar din februarie 2016 până în prezent – Șef al Inspectoratului de Poliție mun. Bender. Pavel Voicu a absolvit Academia ,,Ştefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova. Este doctorand al Institutului de Cercetări Juridice și Politice – Universitatea Academiei de Științe a R. Moldova”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare, anunțând numirea.

Pavel Voicu a fost comisar al sectorului Botanica din municipiul Chişinău în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009. Ulterior, acesta a ajuns să fie promovat în sistem, fiind șef al IP Buiucani, iar din februarie, șef al IP Bender. 

Voicu a fost surprins în fotografii alături de Igor Dodon pe muntele Athos, la începutul lunii august. Acesta purta tricouri cu mesajul „Iubesc Moldova”, campanie promovată de șeful statului. Ulterior, Inspectoratul General al Poliției anunța că a demarat o anchetă internă pe numele lui Voicu, pentru a stabili circumstanțele prin care acesta a ajuns în compania președintelui.

Citiți și: (Foto) Cine a mers cu Dodon pe Muntele Sfânt?

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *